Alcuduias stränder

På Mallorca finns många härliga stränder med detta är nog ändå den bästa. Alcudia Beach har ett vacker blått vatten, fin vit sandstrand som sträcker sig från hamnen i Alcudia, längs ”Golden Mile” av den hotellspäckade kustlinjen. Den härliga semesterorten Alcudia har länge varit populärt bland semesterfirare som kommer till Mallorca och den främsta orsaken är på grund av stranden. Den stora populariteten med familjer är klart på grund av det säkra grunda vattnet som gör den idealisk för barn att leka i. Det klara turkosa havet är en fröjd att simma i (du kan behöva gå i en bit för djupare vatten), eller titta från bekvämligheten av din solstol. Du har 3.4 km av stranden att välja mellan, och det genomsnittliga djupet av stranden är svindlande 80 meter. Ovanligt för Mallorca! Stranden har trä gångbanor på baksidan av stranden för att möjliggöra enklare tillträde för funktionshindrade och barnvagnar.

Stranden blir upptagen under sommarmånaderna som ändamålsenligt rekreationsområde och stranden fylls med semesterfirare. Stranden vid hamnen i Alcudia har inte den bästa sanden men är praktisk för kaféer och faciliteter. Längre upp i bukten finner tystare fläckar och silkeslen sand om du går mer mot Playa de Muro. Det finns en offentlig buss eller så kan du parkera i de dedikerade fria parkeringsplatserna, eller på vägarna bakom stranden.
Ett antal båtturer börjar härifrån, här finns allt från milda halvdags kryssningar till fulla dykningsexpeditioner. Vattensporter är populärt i detta område och det finns många restauranger att välja mellan längs stranden. Om du tycker detta låter härligt bör du göra som så många andra och boka hotell på Mallorca.

Livgardet är i tjänst under vissa perioder. Inga husdjur är tillåtna på stranden. Toaletter och duschar är finns det gott om. Så ska du bara besöka ett ställe på Mallorca för sol och bad måste detta vara en stark kandidat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *