Prag

Tjeckiens huvudstad heter Prag och är ett rekommenderat resmål. Stadens arkitektur är enastående och där finns många operahus och teatrar. Karlsbron är ett mycket känt byggnadsverk som upprättades under 1300-talet när Karl den IV regerade. Floden som rinner genom Prag heter Moldau och bidrar till en trivsam miljö.

Prag är en av Europas kulturrikaste städer och där finns mycket att utforska. En av de berömda sevärdheterna är Nationalmuseet i Prag som innehåller naturhistoriska samlingar. Frank Kafka Museum är en annan sevärdhet. Museet har bevarat Kafkas verk och övriga skrivelser, men också fotografier. Vill man få en avkopplande stund kan man alltid besöka Prags botaniska trädgård. Där finns en fantastisk park och även ett tropiskt växthus.

Priserna i Prag är inte direkt skyhöga och vill man spendera tid på uteserveringar, kaféer eller restauranger så behöver inte plånboken ta onödigt mycket stryk. Staden upplevs med fördel till fots. Prag är en kompakt stad med inte allt för långt avstånd mellan sevärdheterna. Här finns gott om barer och klubbar och Prag är känt för sitt intensiva nattliv.

Det är vanligt med lågprisflyg till Prag och flygförbindelserna från Sverige är goda. Man behöver alltså inte särskilt stor budget för att ta sig till Prag, och väl på plats får man många minnesvärda upplevelser.


Kommentarer inaktiverade.