Virusprogram – innan det är försent!

Det finns två huvudtyper av sabotageprogram på nätet. Den ena typen är virus och den andra är trojaner. Ett bra virusprogram stoppar tack och lov både virus och trojaner. Ett virus är ett litet skadligt program som gömmer sig i ett annat program och kan finnas i ett helt seriöst program som du laddar ner från nätet. Om du har ett bra
virusprogram varnar det dig om du har laddat ner ett program som innehåller
virus och försöker öppna det. När du blir varnad av ditt antivirusprogram kan
du välja mellan två alternativ: antingen tar du bort programmet med ditt
virusprogram eller lägger det i karantän. Om du verkligen vill ha programmet
och har svårt att hitta det någon annanstans bör du lägga det i karantän. Det
är nämligen inte omöjligt att ditt virusprogram, efter det har uppdaterats, kan
plocka bort viruset från programmet och då kan du använda det i alla fall.

En trojan är ett skadligt program som utger sig för att vara ett seriöst program, det vill säga du blir lurad att tro att du laddar ner ett seriöst program när du egentligen laddar ner en trojan. När ditt virusprogram varnar dig för en trojan är det bara att ta bort trojanen så att den inte gör någon skada.

Kommentarer inaktiverade.